Política 21/05/2022

Santiago (UP): "El PSOE és l'únic impediment perquè el rei emèrit no doni explicacions"

La vicepresidenta del Parlament ha participat en el debat de la Festa de la Primavera, organitzada per Podem a València

ARA Balears
2 min
La vicepresidenta del Parlament, Gloria Santiago, en la seva intervenció en el debat

PalmaLa vicepresidenta del Parlament balear i diputada de Podem, Gloria Santiago, ha explicat aquest dissabte en la Festa de la Primavera de la formació que "el PSOE és l'únic impediment perquè el rei emèrit doni explicacions sobre els seus assumptes tèrbols". Segons ha informat Podem Balears aquest dissabte en nota de premsa, la vicepresidenta del Parlament i diputada de Podem ha participat aquest dissabte en una de les xerrades debat de la Festa de la Primavera, organitzada pel partit a València, titulada Pot la monarquia sobreviure a la corrupció?

Així, la vicepresidenta del Parlament i diputada de Podem s'ha referit al "doble joc" del PSOE, que "de cara a la galeria diu que el rei emèrit hauria de donar explicacions, però després bloqueja totes les comissions de recerca que es proposen al Congrés dels Diputats". "Aquest doble joc ni els seus votants l'entenen", ha destacat.

A més, ha explicat en la seva intervenció que "el comportament del rei emèrit ha obert una bretxa impossible de tapar", i ha afegit que "la institució de la monarquia en el seu conjunt està en crisi com mai abans ho havia estat". "És imperdonable que en la monarquia parlamentària el cap de l'Estat no reti comptes davant el Parlament com sí que ho fa el president del govern o qualsevol diputat", ha asseverat Santiago.

Gloria Santiago ha parlat, així mateix, de la situació en què es troba el palau de Marivent i ha recordat l'enviament d'una carta a Felip VI de part de diputats de Podem demanant la devolució del palau "al poble", la recepció del qual ha estat confirmada. "Marivent ha de tornar a les mans del poble, on sempre ha pertangut", ha reivindicat.

En el debat sobre la monarquia, al costat de Santiago, hi han participat, a més, el secretari d'Horitzó Republicà de Podem, Rafa Mayoral; la portaveu de Podem, Isa Serra; l'exsecretari de Discurs i Anàlisi Política de Podem i col·laborador del programa La Base, Manu Levin; el professor de Dret Constitucional i exlletrat del Tribunal Constitucional, Joaquín Urias, i la coordinadora de Llibertats i Drets al Salt, Ter García.

stats