Política 03/10/2013

Sanitat assegura que totes les comunitats autònomes aplicaran el copagament hospitalari aquest any

La secretària general del ministeri, Pilar Farjas, assegura que la mesura és un "blindatge" per als pacients més vulnerables

Efe
1 min

MadridLa secretària general de Sanitat, Pilar Farjas, ha assegurat aquest dijous que totes les comunitats autònomes estaran en disposició d'aplicar abans que acabi l'any el copagament de fàrmacs de dispensació hospitalària, que va entrar vigor l'1 d'octubre.

Farjas ha revelat que els responsables de les comunitats li van transmetre aquesta disposició durant la reunió que van mantenir aquesta setmana a la comissió de farmàcia del Consell Interterritorial de Salut, i que tots van assegurar que estan intensificant els esforços per adequar els sistemes informàtics i de gestió.

Amb la mesura, segons la secretària general, es "garanteix que els ciutadans tinguin el mateix tracte allà on es trobin d'Espanya, independentment d'on retirin la medicació per prendre-la a domicili". I ha insistit que el ministeri està compromès amb l'equitat, i que el copagament és un "blindatge" per als pacients més vulnerables per garantir que no hagin de pagar més de 4,20 euros per aquest grup de medicaments.

La mesura afecta un grup de fàrmacs destinats a pacients crònics greus, que hauran d'abonar un 10% del cost fins a un màxim de 4,20 euros. Aquests medicaments es dispensen en hospitals pel seu elevat preu, que en alguns casos pot assolir els 40.000 euros, i per la necessitat de fer un seguiment mèdic del tractament.

stats