Política28/09/2014

Rajoy nomena Sáenz de Santamaría responsable de la bandera d'Espanya

El BOE va publicar divendres que serà l'encarregada de fer complir la llei tal com recull ElDiario.es

Ara

BarcelonaLa vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet aquests dies també, en absència de Mariano Rajoy i de ministre de Justícia després de la dimissió d'Alberto Ruíz Gallardón, de presidenta i de titular de Justícia. Divendres va sumar una nova responsabilitat: serà la responsable de vetllar, segons ha avançat ElDiario.es, per l'himne i la bandera d'Espanya.

Ho va publicar el Butlletí Oficial de l'Estat, a la pàgina 5 del PDF, a l'article tercer del reial decret 802/2014, pel qual es modifica el text del decret 199/2012 de distribució de competències. El ministeri de la Presidència, del qual és titular Sáenz de Santamaría, serà a partir d'ara responsable de fer complir la llei de la bandera, que preveu que la d'Espanya ha de tenir un lloc preeminent als edificis oficials i que n'hi pot haver cap de més gran.

Cargando
No hay anuncios

Fins ara, el decret 199/2012 no incloïa aquesta funció en la llista de tasques del ministeri de la vicepresidenta de Rajoy. I en l'actualització que va publicar el BOE de divendres s'intueix una certa precipitació: al redactat hi falta el punt i coma que hauria de separar la frase que encarrega la vigilància de la bandera a Santamaría de la frase següent, de manera que s'enganxa amb el punt que parla de les relacions amb les delegacions del govern. El resultat genera un efecte confús: "...; l'exercici de les competències relacionades amb l'ús de la bandera, l'escut i altres símbols nacionals les relacions amb les delegacions del govern [espanyol] a les comunitats autònomes, sens perjudici de les competències legalment atribuïdes a altres ministeris en la seva respectiva àrea de activitat, el compliment de les funcions que li atribueix la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern;...".

Sáenz de Santamaría haurà de fer complir aquest encàrrec, inèdit fins ara, en ple procés sobiranista i quan molts ajuntaments catalans es neguen a penjar la bandera, cosa que els ha costat denúncies de la delegada del govern, María de los Llanos de Luna.