Política 30/04/2020

Vox proposa retallar els serveis públics de Cort i destinar els doblers a fer front al covid-19

El Pacte hi ha votat en contra perquè aquesta prestació és la que "permet" donar una resposta a la crisi, mentre que el PP i Ciutadans s'han abstingut

K. O.
2 min
Una vista general de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl grup municipal de Vox a l'Ajuntament de Palma ha proposat crear un fons d'emergència municipal per fer front a la crisi del covid-19 retallant els serveis públics de Cort. El regidor de la formació d'extrema dreta, Sergio Rodríguez, ha explicat durant el ple de la institució d'aquest dijous que totes les partides sumarien 45 milions d'euros i que ara hi ha despeses que no són "legítimes".

Vox ha defensat que cal congelar els sous dels funcionaris i l'augment de la despesa de les empreses públiques i d'entitats autònomes. També ha demanat que els doblers destinats a polítiques d'igualtat, LGTBI, llengua, memòria històrica i el projecte de conversió en zona de vianants del carrer de Nuredduna es dediquin al fons d'emergència. El regidor d'Hisenda, Adrián García, ha criticat la proposta perquè suposaria retallar serveis públics com l'EMT i Emaya, entre altres empreses gestionades per Cort, amb les quals "podem fer front a la crisi del coronavirus". L'equip de govern hi ha votat en contra, mentre que el PP i Ciutadans s'han abstingut.

La portaveu de la formació taronja, Eva Pomar, també ha criticat que vulguin congelar els sous dels funcionaris perquè això posaria en risc la viabilitat de l'Ajuntament. El regidor popular, Julio Martínez, ha dit que avui dia la proposta "no està justificada". Rodríguez, però, ha afirmat que la crisi provocada pel coronavirus serà "infinitament" pitjor que la del 2008 i ha reiterat la necessitat d'aprovar la seva proposta. A més, el regidor de Vox ha admès que la iniciativa que han presentat no és gens electoral i que els funcionaris suposen una "borsa de votants importantíssima", però que cal destinar tot el pressupost possible a reactivar l'economia i ajudar els qui més ho necessiten.

Per la seva banda, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha lamentat que Vox "aprofiti" la situació actual per "enderrocar" tot allò que estigui relacionat amb polítiques que ajudin les minories i les dones que pateixen violència masclista.

stats