Política 09/11/2022

La recollida selectiva porta a porta es posa en marxa per primera vegada a Palma

El sistema començarà a funcionar a Son Espanyol, Son Sardina i sa Garriga i Establiments

2 min
Treballador del servei de recollida de fems./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaRamon Perpinyà, president d'Emaya, ha presentat aquest dimecres la implantació, per primera vegada a Palma, del sistema de recollida selectiva de residus porta a porta. Aquest sistema començarà a funcionar a partir de dilluns vinent a Son Espanyol. Dia 21 ho farà Son Sardina i sa Garriga, i dia 28 a Establiments i a la zona rural del Secar de la Real.

La recollida selectiva porta a porta consisteix a lliurar els residus, que s'han separat prèviament a casa, davant la porta de casa o en un punt proper, en uns dies i hores determinats per a cada fracció —rebuig, paper i cartró, vidre, matèria orgànica i envasos. D'aquesta manera, s'eliminaran els contenidors dels carrers i camins, cosa que contribuirà a la neteja i la imatge del barri: "Així ho demostra l'experiència a molts municipis de Mallorca, on ja funciona des de fa anys, i és un sistema acceptat per la ciutadania i amb taxes de recollida selectiva superiors al 50% i que poden arribar al 75%".

En el cas de Son Espanyol, Son Sardina, sa Garriga i Establiments, els habitatges situats en zones accessibles per als vehicles de recollida hauran de treure els residus a la porta de casa. A hores d'ara, Emaya està repartint als habitatges diversos recipients per facilitar la separació i la recollida dels residus (bosses, poals per a l'orgànica i multiús per al paper i el vidre).

En aquests barris també hi ha habitatges en zones rurals disperses. Per això, s'habiliten tres àrees d'aportació de residus, amb videovigilància, tancades i accessibles amb la targeta ciutadana, on es podran dipositar els residus separats en les fraccions corresponents entre les 6 i les 23 hores.

A més, existeix un servei específic per a les famílies que requereixin la recollida de bolquers, al qual s'han d'inscriure prèviament. A més, aquests barris també seran pioners a disposar d'un nou servei de recollida de poda, que s'haurà de sol·licitar a Emaya a través de la pàgina web o per telèfon.

stats