Política08/05/2018

Fanny Tur qualifica d'"involució democràtica" l'atac de l'Estat a les subvencions per a la retolació en català

La delegada del Govern espanyol a Balears, Maria Salom, defensa la mesura i diu que ha de "vetllar per les dues llengües oficials"

Jaume Ribas

PalmaLa consellera de Cultura del Govern balear, Fanny Tur, ha lamentat la "involució democràtica de l'Estat i el govern del PP" que, segons que ha dit, suposen les reaccions que ha emprès l'executiu espanyol contra unes subvencions per a la retolació en català concedides per l'Ajuntament de Pollença.

Cargando
No hay anuncios

Segons Tur, les subvencions compleixen amb allò que estableixen "l'Estatut d'Autonomia, la Llei de normalització lingüística i l'article 3 de la Constitució Espanyola". A més, ha acusat el govern de Mariano Rajoy de "no respectar l'autonomia municipal" i de "generar un conflicte on no n'hi ha cap".

La Delegació del Govern insisteix

D'altra banda, la delegada del Govern central a Balears, Maria Salom, ha dit que té "l'obligació de vetllar perquè les dues llengües cooficials tinguin el mateix valor i rebin les mateixes subvencions, com recull la Constitució" i ha defensat la mesura adoptada per l'Advocacia de l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

Salom ha afegit que diverses sentències del Tribunal Constitucional avalen que cal mantenir un "patró d'equilibri o igualtat entre les llengües cooficials que impedeix atorgar preferència a cap d'elles". Així mateix, ha recordat que la Delegació del Govern ha recorregut contra mesures similars en altres ajuntaments com Calvià o Palma.