Política 08/05/2018

Fanny Tur qualifica d'"involució democràtica" l'atac de l'Estat a les subvencions per a la retolació en català

La delegada del Govern espanyol a Balears, Maria Salom, defensa la mesura i diu que ha de "vetllar per les dues llengües oficials"

Jaume Ribas
1 min
La consellera de Cultura, Fanny Tur, als passadissos del Parlament.

PalmaLa consellera de Cultura del Govern balear, Fanny Tur, ha lamentat la "involució democràtica de l'Estat i el govern del PP" que, segons que ha dit, suposen les reaccions que ha emprès l'executiu espanyol contra unes subvencions per a la retolació en català concedides per l'Ajuntament de Pollença.

Segons Tur, les subvencions compleixen amb allò que estableixen "l'Estatut d'Autonomia, la Llei de normalització lingüística i l'article 3 de la Constitució Espanyola". A més, ha acusat el govern de Mariano Rajoy de "no respectar l'autonomia municipal" i de "generar un conflicte on no n'hi ha cap".

La Delegació del Govern insisteix

D'altra banda, la delegada del Govern central a Balears, Maria Salom, ha dit que té "l'obligació de vetllar perquè les dues llengües cooficials tinguin el mateix valor i rebin les mateixes subvencions, com recull la Constitució" i ha defensat la mesura adoptada per l'Advocacia de l'Estat.

Maria Salom, la delegada del govern, ahir durant les declaracions després de la reunió.

Salom ha afegit que diverses sentències del Tribunal Constitucional avalen que cal mantenir un "patró d'equilibri o igualtat entre les llengües cooficials que impedeix atorgar preferència a cap d'elles". Així mateix, ha recordat que la Delegació del Govern ha recorregut contra mesures similars en altres ajuntaments com Calvià o Palma.

stats