Política 10/08/2015

Interior al·lega que la reunió entre Fernández Díaz i Rato va ser "al marge de la situació processal"

Assegura que es va fer al ministeri per "garantir l'absoluta transparència" perquè "no hi havia res a amagar" i que va tractar qüestions de caràcter "exclusivament personal"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz / EFE

MadridEl ministeri de l'Interior contraataca. En un comunicat defensa la reunió entre el titular del ministeri, Jorge Fernández Díaz, i l'exvicepresident del govern espanyol, Rodrigo Rato, el 29 de juliol. Esgrimeix que es va fer a petició de Rato per tractar una qüestió de caràcter "exclusivament personal" i "completament al marge de la situació processal". Aquest últim punt va ser "absolutament clarificat" com a condició prèvia per fer la trobada, precisa la nota.

La reunió va durar una hora, de dotze a una del migdia, i va ser al despatx oficial del ministre perquè es va considerar que així "es garantia l'absoluta transparència" i "no hi havia res a amagar". "Sens dubte, era més adequat fer-ho a la seu del ministeri que no pas en un reservat d'un restaurant o en un lloc similar", afegeix.

Finalment, assegura que les diferents investigacions en què s'ha vist immers Rato (tres causes a l'Audiència Nacional: una per la sortida a borsa de Bankia, una altra per l'escàndol de les targetes 'black' i una altra per un presumpte cas de blanqueig de diners i frau) no tenen cap mena de relació amb el ministeri de l'Interior.

La Fiscalia ha reclamat informació a la Guàrdia Civil, però Interior assegura que totes les investigacions al voltant de Rato les està dirigint l'autoritat judicial, la Fiscalia Anticorrupció i la Unitat d'Intel·ligència Financera (Unif) de l'Agència Tributària. "Qualsevol altra actuació que sigui requerida de les forces i cossos de seguretat de l'Estat ho serà en la seva condició de policia judicial i, per tant, actuaran en tot moment sota la direcció de les autoritats judicials i en cap moment sota l'autoritat del ministeri de l'Interior", assenyala el comunicat.

Conclou que, després de la reunió, que va ser una setmana després que Rato es negués a declarar al jutjat d'instrucció que fins ara portava el seu últim cas, Fernández Díaz "no ha fet cap tipus de gestió ni cap iniciativa que tingui a veure absolutament res ni directament ni indirectament amb la situació processal del senyor Rato".

El PSOE ha registrat aquest dilluns una petició de compareixença urgent del ministre de l'Interior al Congrés perquè doni explicacions i ha responsabilitat de la trobada també el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè veu impossible que no sabés que tindria lloc. IU i UPyD han anat més enllà i han demanat la dimissió de Fernández Díaz.

stats