Política 08/10/2016

Rajoy ja es veu investit: promet treballar "dia a dia" per la governabilitat

El president en funcions reitera que no posa condicions al PSOE

Dani Sánchez Ugart
1 min
Mariano Rajoy i Luis Fernanda Rudi, a Saragossa / EFE

MadridMariano Rajoy ja s'hi veu. El president del govern espanyol en funcions gairebé dóna per fet que tornarà a ser investit abans que s'esgoti el termini constitucional per a la convocatòria automàtica de noves eleccions. I ja comença a dibuixar com serà l'endemà d'aquesta investidura.

En un acte amb militants aquest dissabte a Saragossa, Rajoy ha tornat a advocar per la necessitat que el PSOE s'abstingui a la seva investidura i ha promès que, quan hagi estat investit, treballarà "dia a dia" per assegurar la governabilitat d'Espanya.

El president en funcions ha assegurat que treballarà amb "paciència" i "humilitat" i que buscarà pactes puntuals sent "conscient de quina és la composició del Congrés" i "atenent únicament i exclusivament els interessos generals dels espanyols.

Rajoy ha tornat a insistir en el seu missatge de no demanar compromisos al PSOE més enllà de l'abstenció a la investidura que el permeti governar. "El PP no vol unes terceres eleccions. Són gairebé 300 dies amb un govern en funcions i ja n'hem tingut prou", ha afirmat.

"Estem a temps que el bloqueig no danyi la recuperació", ha afegit el president en funcions, que ha assegurat que farà "política de llums llargs, mirant al futur": "Espero que els altres també ho facin", ha conclòs.

Des de l'Aragó, on el president autonòmic socialista, Javier Lambán, va ser investit amb els vots de Podem, Rajoy ha alertat dels riscos de "fer descansar la governabilitat en l'extremisme", fet que, segons ell, "no porta mai res de bo a la gent, al contrari, només paràlisi en governs i institucions, inestabilitat política i desatenció dels problemes dels ciutadans".

stats