Política12/11/2014

El govern espanyol augura que es denegaran les extradicions d'exministres franquistes

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, invoca com a arguments la prescripció dels fets i la preconstitucional Llei d'Amnistia de 1977

Europa Press

MadridEl ministre de Justícia, Rafael catalá, ha vaticinat aquest dimecres que l'Audiència Nacional denegarà l'extradició a Argentina de la vintena d'investigats, entre ells diversos exministres, per crims durant la dictadura franquista. Catalá ha invocat com a arguments la prescripció dels fets i la preconstitucional Llei d'Amnistia de 1977. Des dels passadissos del Congrés dels Diputats, Catalá ha sortit al pas de l'ordre de la Interpol perquè siguin detinguts 20 franquistes a petició de la jutge argentina María Servini de Cubría, per crims de lesa humanitat, a fi de poder-los interrogar a Buenos Aires.

Catalá ha opinat que l'Audiència Nacional dictarà per a aquest cas una resolució "molt equivalent" a la que va emetre per fets similars en el cas de dos torturadors franquistes: l'exinspector Juan Antonio González Pacheco, conegut com 'Billy el Niño', i l'ex guàrdia civil Jesús Muñecas Aguilar, 'Capitán Muñecas', dels quals es va decidir no extradir-los.

Cargando
No hay anuncios

Segons Catalá, "s'ha d'estudiar aquesta ordre de la Interpol. Però pels antecedents de l'Audiència Nacional per "fets similars", ha afegit el ministre, "crec que la resolució serà molt equivalent a la que va haver-hi anteriorment, que és denegar l'entrega perquè són delictes prescrits a Espanya i hi ha una Llei d'Amnistia". Catalá ha destacat que aquella llei va aprovar-se per unanimitat el 1977 i intentava "superar una etapa tràgica de la nostra història".