Política 16/01/2020

El Punt Lila va atendre l'any passat 3.885 persones durant les festes patronals a Menorca

2.793 varen ser dones i 1.084, homes

Ivan Martin
1 min
La consellera de Benestar Social de Menorca, Bàrbara Torrent ha detallat la Memòria corresponent a l'any 2019.

MaóUn total de 3.885 persones varen ser ateses l’any passat en els diferents espais habilitats pel Consell de Menorca que, sota el nom de Punt Lila, tenien l’objectiu de prevenir i sensibilitzar contra la violència masclista, en el marc de la celebració de les festes patronals estiuenques en els municipis menorquins. La consellera insular de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ha recordat que la tasca que desenvolupa l’Administració, juntament amb la Creu Roja, té una única finalitat, “tan sols oferim un servei de prevenció i visibilitat. Existeixen altres vies que atenen les víctimes de violència masclista”.

La xifra d’atesos representa un increment de 1.698 persones en comparació amb l’any 2018. En aquest sentit, Torrent ha atribuït l’augment a la difusió realitzada. “És una dada significativa i la valoram positivament. Cada any arribam a més gent i és un bon senyal”, ha remarcat. A més, de les 3.885 persones ateses, 2.793 varen ser dones i 1.084, homes. Per a la consellera insular de Benestar Social, un detall rellevant. “Estam acostumats a fer tallers o conferències on l’assistència recau, majoritàriament, en el públic femení. La dinàmica s’està invertint i és bo perquè aquesta xacra social és un problema del conjunt de la societat”, ha reivindicat.

El lema escollit per a la campanya del 2019 va ser ‘En formes part’, i en els Punts Liles s’hi ha practicat tallers que han fomentat la sensibilització contra la violència masclista, així com les agressions LGTBI en els contexts d’oci i estiu.

stats