Consell de Mallorca
Política 16/09/2022

El PSOE tanca la crisi del patrocini al Reial Mallorca, que s'aprovarà el pròxim dimarts

La comissió informativa reunida aquest divendres ha tirat endavant la proposta amb els suports d'Unides Podem, El Pi i Ciutadans, i els vots en contra de MÉS, PP i Vox

2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, aquest dijous

PalmaDesprés de fermar els suports d'El Pi i Ciutadans davant el posicionament contrari de MÉS, la comissió informativa del Consell de Mallorca ha aprovat aquest divendres elevar al ple insular extraordinari del pròxim dimarts la modificació de crèdit que permetrà finançar el patrocini esportiu al Reial Mallorca i l'Atlètic Balears.

El patrocini ha provocat setmanes de crisi i disputes entre els socis de la institució insular, i fins i tot els ecosobiranistes van convocar una assemblea per analitzar la seva situació dins el Pacte. Així i tot, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, s'assegura que es tiri endavant gràcies a dos partits de l'oposició que han sortit al rescat després que el PP i MÉS s'hagin desmarcat.

Ciutadans aconsegueix "centrar el PSIB", segons va explicar el conseller insular Osvaldo Cifre, i El Pi també pacta l'augment d'ajudes dedicades a les infraestructures esportives municipals. Per la seva banda, el Reial Mallorca va presentar aquesta setmana un escrit en el Consell pel qual desistia del patrocini lligat a la promoció turística, que es farà efectiu quan la nova proposta es formalitzi.

D'altra banda, MÉS per Mallorca i el PP sí que han donat suport a les partides destinades a equips com el Palma Futsal o el Bàsquet Palma, a més dels doblers dedicats a l'esport base. En canvi, Vox també hi ha votat en contra pel fet que es finançaran campanyes contra la violència masclista.

Armengol considera que és una decisió "encertada"

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol ha celebrat que s'hagi arribat al final de la polèmica del patrocini del Reia Mallorca i l'Atlètic Balears i ha assegurat que ja "és un tema tancat". A més, la presidenta ha assegurat que des del seu punt de vista mantenir aquest projecte és "un encert" i ha remarcat que des del Consell de Mallorca sempre han apostat i continuaran apostant per "ajudar al teixit esportiu".

Armengol ha donat les gràcies a tots els partits que han fet possible que aquest acord sigui realitat, tot i que ha reconegut que li hauria agradat que aquest acord "hagués arribat d'una altra manera" i evitar així la crisi del pacte.

A més, ha reiterat que des del Govern balear sempre s'ha treballat i es treballarà amb el Consell de Mallorca igual que amb la resta d'institucions insulars.

stats