Política 24/01/2023

El PSOE es resisteix a limitar l'entrada de vehicles davant la pressió d'UP i Més per Menorca

Els dos partits volen que s'implementi aquest estiu

Iván Martín
2 min
Aparcament ple de cotxes a Menorca.

MAÓLa llei Reserva de la Biosfera espera la seva aprovació definitiva en el Parlament, però mentrestant el debat públic s'ha instaurat a Menorca arran de la possibilitat que inclou la normativa de limitar l'accés de vehicles a l'estiu. L'equip de govern del Consell torna a exhibir discrepàncies pel que fa a l'aplicació de la mesura, demandada per part de la societat especialment després de la saturació viscuda en l'última temporada turística.

El PSOE, a través de Damià Borràs, ja ha deixat clar que una hipotètica limitació de vehicles no serà imminent. A banda de les dificultats pròpies administratives perquè s'arribi a temps per a aquest estiu, els socialistes demanen consens i una sèrie d'informes que avalin la decisió. El posicionament contrasta amb la visió de Més per Menorca, que s'atribueix l'èxit que la regulació s'articuli en el text final de la llei Reserva de la Biosfera, i d'Unides Podem, que ha instat a prioritzar aquesta política per aplicar-la aquesta temporada.

La portaveu d'Unides Podem, Cristina Gómez, ha estat la més contundent i ha reclamat al Departament de Mobilitat del Consell avançar les accions que facilitin la limitació de vehicles com millorar la xarxa pública de transport, connexions amb autobusos llançadora a determinats punts d'interès turístic que solen estar col·lapsats o reforçant les prestacions del servei de taxis. D'altra banda, també destaquen la necessitat de controlar les densitats focals a través del departament d'Economia i Ordenació Turística.

Finalment, el responsable del GOB Menorca, Miquel Camps, considera que la limitació de vehicles és "inevitable" i ha assegurat que la decisió traspassa les ideologies polítiques: "Rebem opinions de diverses sensibilitats i la gent veu amb bons ulls regular l'entrada".

stats