Política20/06/2019

El PSOE rebutja compartir la presidència del Consell de Menorca amb MÉS i l'insta a continuar negociant

Segons el socialista Damià Borràs, els menorquinistes han demanat dos anys de presidència

Ivan Martín

MaóEl PSOE Menorca ha descartat compartir la presidència del Consell Insular, tal com ha proposat MÉS per Menorca per arribar a un pacte de governabilitat a la institució. Un dels membres que integren la comissió negociadora dels socialistes, Damià Borràs, rebutja la demanda dels sobiranistes: “No el podem compartir perquè els resultats han estat clars”. Borràs ha desvelat les exigències de MÉS per Menorca en el procés negociador: “Ells consideren que mereixen dos anys de presidència”.

De tota manera, Damià Borràs es mostra confiat per arribar a un acord amb les forces progressistes i reeditar el Pacte del 2015: “Unides Podem també entén que la presidència hauria de ser per al PSOE, la nostra voluntat és un acord a tres bandes, i així ho van reflectir els resultats electorals del passat 26-M”. El diputat autonòmic del PSIB-PSOE destaca que des del punt de vista programàtic “no hi ha divergències i res no justifica un altre escenari que l’acord amb Unides Podem i MÉS per Menorca. Vam ser l’única força política a augmentar vots i hem aconseguit un conseller més”.

Cargando
No hay anuncios

Un dels arguments de MÉS per Menorca per sol·licitar la presidència compartida fou l’acord assolit al Consell de Formentera, segons el qual el PSOE i Gent per Formentera compartiran la presidència amb dos anys per a cada formació. En aquest sentit, Borràs assegura que “cada pacte és un món. El que no diu MÉS per Menorca és com han anat les negociacions a Mallorca. Totes les institucions tenen els seus resultats i la seva situació política característica. També puc pensar que l’acord assolit a Formentera és incoherent. Cada illa és diferent i segur que trobaríem exemples que avalen i no les exigències de cada partit”. El termini màxim per arribar a un acord expira el 10 de juliol, però la intenció és constituir la nova corporació dissabte 6.