Parlament
Política 08/02/2023

El PSIB vota en contra d'amnistiar Valtònyc i permetre el seu retorn a Mallorca

Els socialistes s'han sumat a El Pi, la dreta i l'extrema dreta per rebutjar la proposició no de llei de MÉS per Mallorca

1 min
El raper Valtònyc.

PalmaUna majoria del Parlament ha rebutjat aquest dimecres, en la comissió d'Assumptes Institucionals i Generals, que s'insti el govern espanyol a amnistiar Valtònyc i permetre el seu retorn a Mallorca, acceptant la sentència absolutòria dels tribunals de Bèlgica. La proposició no de llei presentada per MÉS per Mallorca ha obtingut els vots en contra del PSIB, el PP, Ciutadans, Vox i El Pi, el qual s'ha abstingut en el punt del retorn a Mallorca del raper.

A més, tampoc ha tirat endavant el punt pel qual el Parlament donava suport als artistes condemnats i encausats "per exercir el seu dret a la llibertat d'expressió". Aquí s'ha repetit la votació anterior, amb l'abstenció dels regionalistes i els vots favorables de MÉS, Més per Menorca i Unides Podem.

D'altra banda, tot i que el govern espanyol manté les negociacions per derogar la llei de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda com la 'llei mordassa', el PSIB ha votat en contra d'instar a derogar-la, a més de modificar el Codi Penal en el mateix sentit.

El diputat de MÉS Joan Mas Collet, que ha defensat la iniciativa, s'ha referit a la sentència del Tribunal d'Apel·lació de Gant (Bèlgica), que ha anul·lat l'euroordre de l'Audiència Nacional que reclamava l'extradició del raper. "L'absolució posa de manifest que l'Estat hauria d'ajustar la legislació en matèria de drets fonamentals per ser homologable a la de qualsevol democràcia consolidada", ha afirmat.

stats