Política 27/12/2021

El PSIB diu que les altres comunitats envegen la "solidesa" del Pacte

El secretari d'organització del partit ha descrit l'acord entre els socis de Govern com a estable i fort

1 min
Els acords de Bellver, pendents dels ajusts pressupostaris

Palma"Estabilitat, solidesa i fortalesa". Aquests són els adjectius que descriuen l'estat de salut del Pacte de govern a les Balears, segons el secretari d'organització del PSIB i senador, Cosme Bonet. El socialista ha assegurat en una roda de premsa que les altres comunitats autònomes envegen l'entesa entre el seu partit, Unides Podem i MÉS per Mallorca.

En canvi, com a exemple de pacte inestable, Bonet ha recordat que el PP ha expulsat Ciutadans del govern de Castella i Lleó i ha convocat eleccions anticipades. De fet, la portaveu adjunta del grup parlamentari socialista, Sílvia Cano, també ha destacat aquest moviment polític, però assenyalant que a les Illes el Pacte funciona "molt bé" i que "va per feina".

En la mateixa línia, el secretari d'organització ha valorat que la dècada actual és molt diferent de l'anterior, marcada per les "retallades i la confrontació social del PP". "Després de set anys de govern progressista, a les Balears tenim una situació completament diferent", ha dit, i ha afegit que el mateix es pot dir del conjunt de l'Estat des que govern el socialista Pedro Sánchez. "Les valoracions internacionals que rebem són positives".

El senador també ha recordat que el Consell de Ministres enguany aprovarà la reforma laboral, que ha qualificat d'acord "històric", i que s'impulsaran "millores" per als pensionistes abans d'acabar el 2021. Per part seva, Cano ha defensat que des que va començar la pandèmia el PSIB ha registrat més de 60 preposicions no de llei amb l'objectiu de minvar els impactes de la crisi sanitària i reduir les desigualtats, així com fomentar la igualtat entre homes i dones.

stats