Política17/11/2021

El PSIB acusa l'oposició de fer tacticisme polític amb els pressupostos

Ciutadans exigeix als socialistes i Podem que donin suport a les esmenes que han fet als comptes estatals, com la del conveni de carreteres

PalmaLa portaveu adjunta del PSIB, Sílvia Cano, ha carregat aquest dimecres contra els grups que han presentat una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern per al 2022 –el PP, Cs, El Pi i Vox–, especialment contra els populars, als quals ha acusat de fer "tacticisme polític" amb els comptes. "La dreta i l'extrema dreta aposten per receptes del passat. I el PP diu que defensa els interessos de les Illes Balears, però després no dona suport als 855 milions d'euros en ajudes, a l'arribada de fons europeus ni al factor d'insularitat", ha indicat Cano després de la reunió de la junta de portaveus. Cano ha fet una crida a una feina "constructiva" i ha recordat que es poden presentar esmenes parcials per millorar els pressupostos. Però la portaveu adjunta ha lamentat que hi hagi partits que prefereixin fer "un vet a tot".

"No és tacticisme, sinó parlamentarisme", ha dit per la seva banda la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, qui ha retret al PSOE el vet a les esmenes del partit taronja als pressupostos estatals. Pel que fa a les Balears, Cs proposava recuperar els convenis de carreteres i actualitzar el complement d'insularitat dels funcionaris que s'han desplaçat a les Illes. "L'únic partit que practica el vet és el PSOE", ha sentenciat.

Cargando
No hay anuncios

Les esmenes a la totalitat dels pressupostos autonòmics es debatran en el ple de la Cambra del proper dimarts.