Mobilitat
Política 08/09/2023

El PSIB lamenta la retallada de freqüències i horaris a l'EMT

La formació ha criticat el silenci del PP pel que fa a la modificació dels horaris

ARA Balears
2 min
Un bus de l'EMT a l'Arenal.

PalmaEl PSIB de Palma ha advertit de la "retallada de freqüències i expedicions dels nous horaris" de l'EMT que entraran en vigor dilluns que ve a la ciutat i ha augurat que, amb l'acord programàtic signat entre el PP i Vox, aquesta minva "creixerà encara més". Segons ha informat el grup municipal aquest divendres en nota de premsa, fa dos dies que la informació està publicada a la web i a les xarxes socials de l'empresa municipal "i encara avui el govern de Martínez no ha explicat els detalls d'aquests nous horaris, que retallen freqüències i expedicions amb l'arrencada del nou curs escolar".

En aquest sentit, han demanat que es tingui en compte "l'increment" de desplaçaments de la ciutadania i que, el mes de juliol, Palma va ser la ciutat espanyola que més va créixer percentualment en nombre de passatgers de tot l'Estat". En aquesta línia, segons han afirmat, el PSOE Palma es veu "obligat a anunciar i advertir allò que hauria de fer l'Ajuntament", com és "una informació que és de servei públic i que cal que tothom conegui per planificar els seus desplaçaments a partir de dilluns vinent". Així, han criticat la "informació silenciada intencionadament pel PP per no haver de donar explicacions sobre una modificació dels horaris que incrementa el temps d'espera a les parades". Segons el PSOE de Palma, el nous horaris augmenten les freqüències de 12 a 30 minuts a la línia 1; de 20 a 30 minuts a les línies 19, 20, 29, 39 i 40, i de 40 a 50 minuts a la línia 34.

També, han afegit, es redueixen les freqüències de les línies nocturnes i es retallen expedicions. Per tant, el Nitbús "tindrà expedicions que començaran més tard i acabaran més aviat, de tal manera que l'oferta de bus nocturn es retalla considerablement al llarg de les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festiu, i deixa de ser una alternativa atractiva". "Els socialistes consideram que és una autèntica vergonya que –amb l'aposta de renovació de flota que es va fer el mandat passat, l'increment de freqüències i de noves línies de transport públic, i l'augment de flota i contractació de més personal de conducció– Martínez retalli servei a l'EMT", han censurat.

Per tot això, han sentenciat que, "en 80 dies", l'EMT de Palma ha estat la primera de les empreses municipals que "ha sofert retallades en els serveis públics", fet que, segons ha augurat el PSOE de Palma, amb l'acord de Vox "no farà més que créixer, fins a assumir per complet el discurs negacionista del canvi climàtic".

stats