Política12/09/2019

El PSIB guanyaria a les Illes si es fessin de nou les eleccions generals, segons el CIS

Seria el partit més votat amb un 23,6% de suport, seguit del PP, amb un 12,5%

Ara Balears

PalmaEl PSOE seria el partit més votat a les Balears si es fessin de nou unes eleccions generals, amb el 23,6% de suport, seguit del PP, amb el 12,5%, segons una enquesta del CIS que es va fer entre el 17 de juny i el 16 de juliol, abans de la investidura fallida de Pedro Sánchez. El 7,2% dels enquestats a Balears ha dit que votaria Unides Podem; el 6%, Ciutadans; el 4,3%, Vox; el 0,5%, ERC; el 0,7%, Pacma i un 1,7%, altres partits.

Entre els enquestats a les Balears, un 15,1% ha manifestat que no votaria, un 14,4% no ho sap encara i un 13% no contesta. Entre l'abstenció i els qui no es pronuncien, sumen un 42,5%. Cal dir que la mostra d'enquestats a les Illes no és suficientment representativa per aconseguir uns resultats amb un marge d'error baix.

Cargando
No hay anuncios

Quant a la valoració dels líders polítics d'àmbit estatal, cap d'ells aprova a les Balears. La valoració més elevada és el 4,8 de Pedro Sánchez, seguit d'Alberto Garzón i d'Albert Rivera, tots dos amb un 4. Pablo Iglesias obté un 3,8; Pablo Casado, un 3,7 i Santiago Abascal, un 2,6.

L'enquesta postelectoral de les eleccions municipals i autonòmiques del 26 de maig que el Centre de Recerques Sociològiques ha fet pública ara, només recull la resposta espontània dels ciutadans, sense estimació de vot per part del CIS.

Cargando
No hay anuncios

A escala estatal, el PSOE seria el partit més votat, amb un 29,7% dels sufragis, seguit del PP, amb un 11,6% dels suports, segons l'enquesta del CIS prèvia a la investidura fallida de Sánchez. No obstant això, si a la intenció de vot s'hi suma la simpatia expressada pels enquestats, el PSOE escalaria fins al 32,2%, seguit del PP, amb un 12,8%. En tercer lloc quedaria Unides Podem i les seves confluències, amb un 9,9%, i en quarta posició, Ciutadans, amb un 8,6%.

A més, un 3,5% dels espanyols es decantaria per Vox, un 3,1% votaria ERC i un 1,3% EH-Bildu. JxCat obtindria, segons aquesta enquesta del CIS, un 1,1% dels vots, un percentatge idèntic al del PNB, mentre que Compromís quedaria en un 0,6%. PACMA, formació que no té representació parlamentària, es manté a la vora de l'1%, amb un 0,8%, mentre que un 13,7% dels ciutadans té decidit que no votarà si hi torna a haver eleccions generals.