Govern espanyol
Política 28/10/2023

El PSIB dona suport a l'acord amb Sumar: "No hi ha altra alternativa que no passi perquè Pedro Sánchez continuï sent president del govern”

Consideren que és "l'única manera que el país continuï avançant"

ARA Balears
2 min
El representants del PSIB arribant al Comitè Federal del PSOE

PalmaEl PSIB-PSOE, amb una delegació encapçalada per la secretària general, Francina Armengol, ha assistit al Comitè Federal del PSOE per traslladar el suport dels socialistes de les Balears a les negociacions per a la investidura que està fent el secretari general, Pedro Sánchez.

El secretari d'Idees i Programes del PSIB-PSOE i portaveu del grup parlamentari socialista, Iago Negueruela, ha assegurat que "no hi ha altra alternativa que no passi perquè Pedro Sánchez continuï sent president del Govern" i, per això, ha assegurat que el partit socialista compta amb el suport del PSIB per a l'acord assolit amb Sumar.

Negueruela ha destacat que "estam units per donar suport clarament al nostre secretari general" i "l'única manera que el país continuï avançant" és que Pedro Sánchez n'esdevingui el president.

Pel que fa a l'acord amb Sumar, els socialistes de les Balears han remarcat els beneficis que tindrà aquest fet per a les Illes. En aquest sentit, Negueruela ha explicat que a l'acord, es posen les bases per mantenir la gratuïtat del transport públic per a l'any que ve, es contempla una prova pilot per a l'OSP entre Maó i Barcelona i s'inclou el compromís de treballar conjuntament amb Brussel·les perquè es faci el reconeixement efectiu de la insularitat de les Illes per part de la Unió Europea i per a la creació de la reserva marina a la costa de la serra de Tramuntana.

Davant tot això, el PSIB ha informat, a través d'un comunicat, que el Comitè Federal ha aprovat la celebració d'una consulta a la militància, que durarà una setmana i que es podrà votar de forma telemàtica i també presencialment el pròxim dissabte 4 de novembre. En aquest sentit, han detallat que la pregunta que haurà de respondre la militància socialista és: "Dones suport a l'acord per formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d'altres formacions polítiques per aconseguir la majoria necessària?".

stats