Política 03/10/2019

El PSIB demana un esforç per "crear un mur de contenció" contra la dreta i la retallada de drets

Els socialistes de les Illes asseguren que han posat en marxa la maquinària electoral i que estan preparats per a la cita del 10 de novembre

Carles Tudurí
2 min
Bonet, Pons i Moll, en la roda de premsa d'aquest dijous

PalmaEl PSIB ha demanat aquest dijous un esforç intern als seus militants i la mobilització dels votants per "construir un mur contra la dreta" i les polítiques de retallades de drets que, segons els socialistes, aplicaran si arriben al poder.

En una roda de premsa que s'ha fet aquest dijous, els candidats a les eleccions generals del PSIB, Pere Joan Pons, Susana Moll i Cosme Bonet, han assenyalat que el partit té com a principal objectiu tornar a ser la primera força de les Illes en aquesta nova cita electoral. "Estam posant la maquinària en marxa i ja estam preparats per a unes noves eleccions", ha explicat Pere Pons, qui ha destacat la responsabilitat que causa el fet que en els darrers comicis el partit fos la primera opció en molts de col·legis electoral on mai havia guanyat.

El partit ha apostat per repetir les llistes, tot i que ha hagut de fer algun ajust per evitar que alguns candidats ocupassin dos càrrecs. Segons Bonet, el PSIB ofereix un projecte consolidat mentre alguns partits "encara estan cercant candidats i la centralitat política que havien abandonat".

Per la seva banda, Moll ha recordat algunes de les fites del govern espanyol del PSOE, com l'increment del salari mínim o la ràpida resposta a la crisi de Thomas Cook, tot i reconèixer que encara queden moltes reclamacions importants, com la reforma del sistema de finançament o el desenvolupament de la pota fiscal del Règim Especial Balear.

Els candidats s'han referit a les crítiques que ha rebut el govern estatal en funcions des de les Illes. Han destacat que no s'ha aturat de fer feina i han reconegut les dificultats de governar en funcions i sense un pressupost propi. "L'esquerra ha funcionat", ha dit Pons. "Podem entendre la frustració en alguns temes", però, segons els socialistes, s'han fet canvis profunds.

stats