Consell de Mallorca
Política 20/02/2024

El PSIB critica que Galmés "no doni cap explicació" respecte de presumptes agressions sexuals de menors tutelats

La formació ha recordat que aquest Consell es va convocar per esbrinar què ha passat amb aquest cas

ARA Balears
2 min
La consellera insular del PSIB, Sofía Alonso

PalmaEl PSIB ha criticat aquest dimarts que el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, que no hagi donat "cap explicació" després de les agressions sexuals perpetrades, presumptament, per tres menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) al parc de les Estacions de Palma. Així ho ha assegurat en declaracions a la premsa la consellera insular, Sofía Alonso, després del Consell Rector extraordinari de l'IMAS, fet aquest dimarts a petició del PSIB després de conèixer-se les detencions de tres menors tutelats per violar una al·lota i robar-li el mòbil i la cartera i per fer tocaments a altres menors.

Alonso ha explicat que aquest Consell s'ha convocat perquè els representants dels partits polítics "no havien rebut cap notícia" per part dels responsables de l'IMAS, per la qual cosa la seva formació va sol·licitar aquesta reunió. D'aquesta manera, ha mostrat "preocupació" perquè, des del seu punt de vista, "les respostes han estat gairebé nul·les". Així, ha assenyalat que "no s'ha acabat d'entrar en la qüestió" i ha indicat que la intenció del PSIB era saber si s'estan aplicant els protocols que es van iniciar la passada legislatura i que va recomanar el comitè d'experts, que va avaluar el cas dels abusos sexuals a menors tutelades per l'IMAS, per la qual cosa han manifestat que tenen "seriosos dubtes" que s'estiguin implementant.

Segons ha recordat la socialista, aquestes mesures "passaven per la formació, per tenir referents en els centres que s'anticipin a determinades situacions i per formar els professionals perquè identifiquin les pistes que indiquin que ha passat alguna cosa". Per això, ha recalcat que l'interès del menor "va per davant de tot" i que preguntaran quines mesures s'estan aplicant a l'IMAS en aquest apartat perquè "els preocupa com funciona".

Alonso també ha criticat Galmés per "presentar-se com el gran protector dels menors i la infància" i per "no haver donat cap explicació". "Aquest dimarts hi ha hagut un Consell Rector de pilotes fora, que és al que ens acostuma el president de l'IMAS, Guillermo Sánchez, però això no ens farà defallir i es continuaran demanant explicacions", ha conclòs. Al mateix temps, ha qüestionat l'"eficàcia" de l'actual organigrama de l'IMAS, que "ha desdoblat les direccions insulars", una per a Infància i una altra per a Família, que tenen atribucions en matèria de menors tutelats. "Han diversificat les competències de tutela de les de gestió dels centres de menors i això genera dubtes", ha defensat.

stats