Política 25/01/2023

Prohens, sobre la crisi pel català: "El PSIB fa el que diu el PP que farà quan governi"

La presidenta del PP balear ha reiterat la seva proposta d'eliminar el requisit lingüístic, ja que considera que és "dissuasiu"

1 min
Bendodo i Prohens aquest dimarts en la roda de premsa

Palma"És tot un espectacle que no ens mereixem, quan tenim llistes d'espera amb 700 persones més en el darrer mes per una operació a les Illes", ha afirmat aquest dimarts la presidenta del PP balear, Marga Prohens, sobre la crisi que es viu en el Pacte pel català a la sanitat. L'exempció del requisit lingüístic en el procés d'estabilització a la sanitat ha confrontat el PSIB amb els dos socis minoritaris, especialment amb MÉS per Mallorca, que amenaça amb dimissions en el Departament de Política Lingüística.

Prohens ha subratllat que "s'imposa la realitat, el PSIB fa el que diu el PP que farà quan governi". El partit, com va anunciar la seva presidenta, eliminarà el requisit del català, ja que el consideren "dissuasiu" en una comunitat "on està clar que falten professionals sanitaris". "El PSIB, que tant ho ha criticat, al final ho fa, per la porta de darrere i amb la boca petita per no enfadar els socis", ha sentenciat Prohens.

Amb relació a la sanitat, el coordinador general del PP estatal, Marga Prohens, ha explicat que aquest dissabte se celebrarà la convenció estatal sobre sanitat. "Hi ha d'haver un bilingüisme cordial, l'idioma no pot ser una barrera per als professionals sanitaris", ha expressat. "A les Balears hi ha un suspens absolut en sanitat, per això duim la convenció aquí", ha afegit.

stats