Política 25/05/2023

Prohens aposta per crear una fira internacional d'art contemporani a les Balears

La candidata del PP vol allargar la temporada turística i posicionar les Illes com a destinació referent del turisme cultural

ARA Balears
2 min
Jaime Martínez i Marga Prohens, aquest dijous a Palma

PalmaLa presidenta del PP de les Balears i candidata al Govern, Marga Prohens, s'ha compromès aquest dijous a treballar acompanyada del sector artístic i cultural de les Illes per crear una fira internacional d'art contemporani a la comunitat, amb l'objectiu de prolongar la temporada i posicionar les Illes com a destinació referent del turisme cultural.

Amb el candidat del PP a la batlia de Palma, Jaime Martínez, Prohens ha presentat les propostes del seu programa de govern relatives a turisme i cultura que, juntament amb l'esport, constitueixen "un trinomi que considera que han d'anar plegats". "Un trinomi que, pensam, serà un èxit per a les Balears", ha afegit.

Segons ha dit, si s'ha d'apostar per un turisme de qualitat i desestacionalització, cal "parlar de cultura i esport, sobretot perquè pensam que l'èxit turístic és una oportunitat per al món de la cultura i quin millor aparador per als nostres creadors, per als nostres artistes, per a la nostra producció cultural, que una destinació visitada per milers de persones de tot el món?".

En aquest sentit, ha manifestat que, un cop al capdavant del Govern, promocionarà les Illes com a destinació de turisme cultural, amb l'impuls i el suport de la cultura en esdeveniments internacionals. "Aprovarem una llei d'indústries culturals per tractar el món de la cultura com una indústria més i tractar-ho de tu a tu. Promocionarem diferents disciplines artístiques i culturals a les principals fires i esdeveniments internacionals del sector cultural", ha declarat.

També s'ha compromès a promocionar la comunitat com a destinació de turisme esportiu a través del suport a grans cites i competicions que se celebrin anualment, apostant per la col·laboració amb patrocinadors privats i incidint en els esports que es practiquen fora de temporada alta. Finalment, ha opinat que l'èxit turístic s'ha de gestionar perquè, si no, hi hauria sensació de saturació. "El turisme lògicament ha de tenir uns límits, uns límits que ja existeixen, però el que hem de fer principalment és apostar per la qualitat del turisme, per la millora, per la modernització, per la desestacionalització i per la sostenibilitat".

stats