Política21/06/2014

Els productors de renovables es manifesten contra les retallades a les primes del sector

Reclamen "seguretat jurídica" al govern espanyol

Efe

MadridDiversos milers de persones relacionades amb el sector de la producció d'energies renovables han protestat aquest dissabte davant el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme contra la retallada del govern espanyol a les primes del sector. A més de nombroses protestes, la retallada li ha suposat a l'Estat nombroses demandes de fons internacionals que havien invertit a Espanya en aquestes energies.

En aquesta ocasió, la marxa ha estat convocada per l'Associació Nacional de Productors i Inversors d'Energia Renovable (ANPIER).

"Reclamem la seguretat jurídica que ha estat embrutada pel PP amb una reforma injusta i arbitrària que perjudica 62.000 famílies", ha explicat el president de l'ANPIER, Miguel Ángel Martínez-Aroca. Ell mateix ha afirmat que la situació és "dramàtica" per a aquestes famílies, que veuen com "no poden fer res" davant les obligacions que tenen contretes amb els bancs.

Cargando
No hay anuncios

Ramon Rosell, un d'aquests afectats, ha explicat a EFE que l'any 2008, quan la seva família va invertir en una planta renovable, sí que podien fer front a les condicions pactades amb el banc a l'hora de finançar l'explotació. Ara, però, "gràcies a les condicions imposades pel govern" ell i la seva família estan "a punt de perdre-ho tot".