Incendis estivals
Política 04/08/2023

La presidenta del Govern demana "prudència, prevenció i ni un incendi al bosc"

Prohens es compromet a mantenir "l'aposta cap a una economia circular" a la pròxima llei turística del Govern

ARA Balears
3 min
Prohens a l'Ibanat

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha visitat aquest divendres el Centre de Comunicació d'Incendis Forestals de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), ha agraït la feina dels professionals i ha demanat "prudència, prevenció i ni un incendi al bosc".

Així s'ha expressat Prohens en declaracions als mitjans de comunicació després de la visita, a la qual també ha assistit el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet. La presidenta ha afegit que "agraeix immensament" la feina dels professionals, sobretot durant l'estiu, amb la temperatura tan extrema i la poca pluja que s'està registrant.

A més, ha destacat que "no ens hem de relaxar", ja que el servei d'Emergències 112 ha activat el nivell 4 per risc d'incendi en diverses ocasions. Així s'ha referit a la importància de la "prevenció, el control i tots els mitjans per protegir les Illes del foc".

Prohens ha destacat el fet que ja "s'han cremat unes 19 hectàrees aquest estiu" i ha assegurat que "si els incendis no han anat a més és gràcies a la tasca de vigilància i actuació immediates que es controla des del centre, que disposa de noves tecnologies i d'una experiència humana d'equip".

D'altra banda, ha assegurat que "els incendis s'apaguen durant l'hivern" i ha recordat la tempesta Juliette, la qual va deixar "conseqüències molt visibles a les Illes i amb una falta de gestió a la qual s'haurà de fer front durant l'hivern que ve, per tal de prevenir amb vista a l'estiu i pal·liar qualsevol efecte".

Finalment, ha volgut transmetre a la ciutadania un missatge de "prevenció" i ha anunciat que "la intenció del Govern és posar en marxa una línia d'ajudes per col·laborar amb els ajuntaments i particulars en la gestió forestal, que és tan important".

Prohens es compromet a mantenir "l'aposta cap a una economia circular" a la pròxima llei turística del Govern

Per altra banda, la presidenta del Govern s'ha compromès aquest divendres a mantenir "l'aposta cap a una economia circular" a la pròxima llei turística que prepara l'actual Executiu autonòmic. En declaracions als mitjans de comunicació, Prohens ha recordat que en el seu programa electoral el PP "deixava molt clar que es faria una nova llei turística" i que "estaria consensuada".

"No venc a fer una política que pensa que tot el que s'ha fet anteriorment està malament. Per tant, si hi ha coses que funcionen i que, a més, són ben rebudes pel sector, com l'aposta cap a una economia circular, han de continuar", ha dit. "Ara bé", ha puntualitzat la presidenta del Govern, "l'actual llei turística bàsicament era una excusa per aplicar una moratòria a les Balears". I una normativa així, ha aclarit, "mai tindrà el suport d'aquest Govern".

Per aquest motiu, segons ha avançat Prohens, el Govern "treballa des de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports en diferents línies, una de les quals és la derogació de l'actual moratòria de places, que suposen inseguretat jurídica". També ha afegit que la llei actual "llança un missatge molt perniciós cap al petit inversor, el petit propietari i els joves que volen iniciar una activitat econòmica en la principal indústria de les Balears, a qui es diu que no hi ha espai per a ells"

Finalment, Prohens ha fet al·lusió a la Llei del turisme de les Balears que el Partit Popular va aprovar el 2012 referint-se a la importància que "hi ha d'haver límits dins el creixement de l'economia". Així mateix, ha afegit que aquella normativa "va ser la primera i única llei que va apostar realment per la transformació i modernització de la planta hotelera". Finalment, una de les propostes en la qual també treballa el Govern és en la recuperació de les borses de places.

stats