Pressupostos
Política 28/11/2022

El PP vol eliminar l'Oficina Anticorrupció: "Es va apartar un director incòmode per posar un càrrec del PSOE"

Prohens ha anunciat aquest dilluns que el partit ha presentat 416 esmenes als pressupostos autonòmics

2 min
Costa i Prohens aquest divendres en la roda de premsa

PalmaEl PP vol eliminar l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears. Així ho ha anunciat aquest dilluns la presidenta del partit a les Illes, Marga Prohens, com una de les 416 esmenes que els populars han presentat als pressupostos autonòmics. "La presidenta del Govern, Francina Armengol, va apartar un director incòmode –Jaume Far– per posar un càrrec socialista, que arxiva denúncies que afecten el PSIB", ha criticat. Prohens es refereix al fet que l'actual director, Tòfol Milan, va ser director general en el darrer govern de Francesc Antich.

Els populars ja van presentar a l'estiu una reforma fiscal per valor de 200 milions d'euros, que el Pacte va tombar. Ara, han inclòs esmenes que van en aquest sentit: la rebaixa de l'IRPF per a les rendes menors de 30.000 euros, la supressió de l'impost per a la compra del primer habitatge per a menors de 30 anys, o deduccions per naixements o per als propietaris que posin una casa en el mercat de lloguer de llarga durada.

El principal partit de l'oposició també reclama minvar la despesa pública en alguns vessants. Així, Prohens ha exigit una congelació dels sous dels alts càrrecs i assessors del Govern. "Armengol es nega a abaixar impostos, mentre ella i 200 alts càrrecs s'apugen el sou", ha denunciat.

Per àrees, el PP vol destinar 60 milions d'euros a inversions en el cicle de l'aigua. "Sembla que ara el Govern vol moure alguna cosa, però arriben tard i malament", ha lamentat la líder del PP. A més, en consonància amb El Pi, els populars volen redirigir part de la recaptació de l'ecotaxa a la reconversió i la circularitat de les zones turístiques.

Salut, "el principal problema"

"L'àrea de Salut és el principal problema", ha incidit Prohens. En aquest sentit, el PP ha esmenat els pressupostos amb 15 milions d'euros per equiparar el plus d'insularitat dels funcionaris. L'altre àmbit que ha destacat la líder de l'oposició és l'habitatge, amb tres milions addicionals per augmentar l'aval hipotecari a les zones tensades, i 600.000 euros per a assessorament als ciutadans contra l'ocupació.

stats