Política 12/08/2019

PP i PSOE serien els beneficiats d'una repetició electoral, però continuaria el bloqueig

Una nova enquesta estima que els socialistes podrien guanyar entre 3 i 7 escons, i els populars, de 16 a 20

Ara Balears
1 min
El PP i el PSOE serien els beneficiats d'una repetició electoral, però seguiria el bloqueix

PalmaUna enquesta sobre la intenció del vot publicada aquest dilluns per 'La Razón' destaca que una repetició de les eleccions generals suposaria un creixement de diputats per al PP i PSOE, mentre que Ciutadans, Vox i Unides Podem registrarien importants caigudes.

El sondeig atribueix al PSOE entre 126 i 130 escons, fet que suposaria un augment d'entre 3 i 7 diputats. La major pujada que preveu el diari conservador seria per al PP, ja que el situaria en una franja de 82-86 representants davant els 66 que té en l'actualitat, un augment de 16-20.

En canvi, Unides Podem, segons l'enquesta, pagaria els plats romputs de la fallida investidura, ja que només aconseguiria 31-34 diputats en comparació dels 42 que tenia. Això suposaria la tercera caiguda seguida de la formació de Pablo Iglesias en unes eleccions generals.

Ciutadans també pagaria el seu posicionament de ni tan sols negociar una possible investidura amb el PSOE, ja que passaria dels 57 escons actuals als 50-53 que pronostica l'enquesta. Vox registraria també un retrocés, que beneficiaria clarament el PP, perquè dels 24 representants actuals passaria a 17-20.

Tot i els canvis que sofriria la composició del Parlament, el panorama que pronostica l'enquesta no aclariria la situació, perquè l'equilibri entre els blocs d'esquerra i dreta no es resol i el bloqueig seria de nou difícil de rompre.

stats