Política25/09/2020

El PP exigeix que es prorroguin els ERTO fins a l'abril de 2021 amb les "mateixes condicions actuals"

La diputada al Congrés Marga Prohens ha dit que és "gravíssim" que el Govern no hagi demanat a Brussel·les ajudes per al turisme

Ara Balears

PalmaEls diputats per les Balears al Congrés del PP, Marga Prohens i Miquel Jerez, han reclamat aquest divendres que als autònoms que tinguin ingressos zero se'ls apliqui "quotes zero". A més, el PP demana que es prorroguin els ERTO per a treballadors i autònoms, amb "les mateixes condicions actuals", fins a l'1 d'abril de 2021.

Prohens ha volgut remarcar que és "gravíssim" que el Govern no hagi demanat a Brussel·les ajudes per al turisme. "On és Armengol?, ni les ajudes turístiques ha estat capaç d'exigir a Sánchez?, hi va l'economia balear", ha dit la diputada.

Cargando
No hay anuncios

El PP ha proposat, mitjançant una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats, un pla de xoc a favor dels treballadors autònoms "davant l'abandó d'aquest col·lectiu per part del govern espanyol". Concretament, els populars insten l'Executiu a adoptar mesures com bonificar el 100% de la quota de la Seguretat Social des del primer dia de la baixa per als autònoms infectats per covid-19 o en quarantena. També demanen adequar les cotitzacions dels autònoms als ingressos reals obtinguts i restablir la tarifa plana per als nous autònoms en 50 euros, en lloc dels 60 euros actuals.

Cargando
No hay anuncios

Prohens destaca que aquest pla de xoc exigeix "garantir, de manera efectiva i real, la prestació per cessament d'activitat per a tots els autònoms que vegin reduïda la facturació un 40%, en lloc del 75% actual".

Per altra banda, Jerez ha anunciat que demanaran la compareixença del ministre de Migracions, José Luis Escrivá, al Congrés dels Diputats "per la immigració il·legal a les Balears", després de l'arribada massiva aquesta darrera setmana de pasteres a l'Arxipèlag.

Cargando
No hay anuncios

Jerez incideix que "des del govern espanyol s'han de donar explicacions i detallar les mesures i protocols que s'activen, perquè és un problema econòmic i social molt seriós i de dimensions alarmants".