Parlament
Política 22/11/2022

El PP porta la polèmica per la llei del 'només sí és sí' al Parlament: "Només protegeix violadors"

Garrido ha acusat el PP de "mentir" i defensa que la normativa "beneficia les dones"

2 min
La consellera d'Igualtat, Mercedes Garrido, aquest dimecres

PalmaEl PP balear ha aprofitat l'entrada en vigor de la llei del 'només sí és sí, amb un degoteig de casos en què s'ha revisat la pena d'agressors sexuals a la baixa, dos d'ells a les Balears, per crear polèmica entre el Govern, una situació que ha creat una certa crispació. La portaveu parlamentària adjunta del partit, Núria Riera, ha acusat el PSOE, Unides Podem i Ciutadans de "ser responsables" per votar-hi a favor al Congrés, i ha criticat que "insultin els jutges". "És una llei sanchista que només protegeix violadors i agressors sexuals", ha afirmat, tal com va remarcar aquest dilluns la presidenta del partit, Marga Prohens, en una entrevista a la Cadena Ser. "Considera el Govern de Francina Armengol que protegeix les víctimes?", ha demanat Riera.

En aquest sentit, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha subratllat que la normativa "sí que beneficia les dones, protegeix de manera integral les víctimes de violència sexual". La consellera ha recordat que aquest dilluns la Fiscalia General de l'Estat es va pronunciar en contra de revisar les penes sempre que entrin dins el tipus actual. "Em sap greu que la realitat modifiqui el que té dins el cap i l'odi que porta al Parlament cada dimarts", ha explicat.

La diputada del PP ha destacat que "vostè, senyora Garrido, va dir que no hi hauria casos a les Balears". "On és Armengol mentre violadors i pederastes són posats al carrer? Hi ha silencis atronadors", ha assenyalat. El fet que sigui una normativa de caràcter estatal ha portat Garrido a reclamar que "és Prohens qui ha de fer el control al govern espanyol". De fet, aquest dimecres hi haurà un cara a cara entre la portaveu d'Igualtat del PP al Congrés i la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Amb tot, la consellera d'Igualtat ha acusat el PP de mentir perquè el Govern "no va dir que els jutges siguin masclistes, ni ha dit que no hi hauria casos, sinó que s'estudiarien un per un". A més, ha finalitzat la seva intervenció afirmant que la mateixa Riera, quan va sortir la sentència de la Manada, que va donar peu a la llei del 'només sí és sí', i que sentenciava que el succeït era un abús sexual i no una agressió, "no es pegava tocs al pit per aplicar-se la pena mínima", deixant entreveure que el PP polititza aquesta qüestió.

stats