Política 26/05/2015

Aguirre ofereix l'alcaldia de Madrid al PSOE per evitar que governi Manuela Carmena

Els socialistes s'hi neguen en rodó. La líder d'Ahora va declarar ahir que estava disposada a dialogar amb la dirigent popular perquè creu molt "en la reinserció"

Agències
2 min
Esperanza Aguirre. EFE

MadridOperació a la desesperada d'Esperanza Aguirre per evitar que la candidatura popular de Manuela Carmena arribi a l'alcaldia: la líder del PP a la capital espanyola ha ofert els seus vots al PSOE perquè sigui el socialista Antonio Miguel Carmona el pròxim alcalde de Madrid, segons ha informat Telecinco. Però Carmona, que va quedar en tercera posició en les eleccions de diumenge, s'hi hauria negat en rodó després de ja haver preacordat amb Ahora Madrid –el partit de confluència entre Guanyem i Podem Madrid– un pacte per governar la ciutat i que Carmena sigui la nova alcaldessa de Madrid.

La proposta d'Aguirre arriba justament després d'unes declaracions de Carmena ahir a 'El Intermedio' de La Sexta sobre les possibilitats de dialogar amb la dirigent popular (vegeu-ne el vídeo). La líder d'Ahora va explicar que li agradaria "xerrar tranquil·lament" amb Aguirre i que li diria: "Esperanza, no podem enrocar-nos per aquesta falta d'educació que tu has tingut, vinga, superem-ho". I tot seguit va afegir, amb ironia: "És que jo crec molt en la reinserció, la veritat", un comentari que va fer esclatar a riure els assistents al programa, presentadors inclosos.

Aguirre, a qui segurament el comentari de la dirigent d'Ahora no li va fer cap gràcia, s'ha reunit aquest dimarts amb Carmona, tal com ha explicat el PSOE en un comunicat. Els socialistes han decidit primer negociar amb Aguirre per "respectar l'ordre de representació municipal", ja que el PP és la força que va treure més vots –un regidor per sobre d'Ahora Madrid–.

El president de la gestora del partit socialista de Madrid, Rafael Simancas, ja ha descartat la possibilitat que Carmona es converteixi en alcalde de la capital amb el suport del PP. "No entra en les nostres opcions", ha dit en roda de premsa. Aguirre no en té prou amb els suports de Ciutadans per governar.

El PP de Madrid ha convocat a Génova una roda de premsa a mitja tarda per explicar els detalls de la ronda de contactes. Està previst que Aguirre comparegui amb l'interrogant també sobre el seu futur després de no obtenir els resultats que esperava. Durant la nit electoral, sense haver-se tancat encara l'escrutini, la líder del PP madrileny va assegurar que es quedaria a l'oposició si no és alcaldessa i que els populars han "rebut el missatge" dels ciutadans a les urnes. "Jo estaré representant durant tota la legislatura els principis i els valors del partit i estaré on els madrilenys considerin que he d'estar", va dir diumenge.

stats