Consell de Mallorca
Política 29/03/2024

El PP exposa els seus "dubtes" sobre la gestió del Pacte amb l'Institut d'Esport Hípic

El PSIB assegura que va actuar "amb la màxima transparència" i que el PP "fa acusacions sense arguments"

ARA Balears
2 min
La portaveu del PP al Consell, Núria Riera.

PalmaEl PP al Consell de Mallorca ha exposat els seus "dubtes" sobre la gestió que va fer el Pacte la passada legislatura en relació amb l'administració de l'Institut de l'Esport Hípic, ja que es varen destinar un milió d'euros a sa Pobla. Així ho ha indicat aquest dijous la portaveu de la formació a la institució, Núria Riera, en declaracions als mitjans després de la publicació d'una notícia a Diario de Mallorca que assenyala que el Consell, la legislatura passada, va gastar 1,8 milions d'euros en contractes a dit per a l'hípica.

Segons ha recollit Europa Press, Riera ha indicat que el seu partit ha sabut que el control financer ha detectat "incidències" entre els anys 2019-2023, quan el Pacte governava a la institució insular. "De set milions d'euros destinats a tasques de manteniment, quasi dos es varen efectuar sense complir el procediment regular establert", ha explicat, i ha remarcat que el PP considera "abusiva" la quantitat que s'ha donat sense adjudicar per oferta pública.

Així mateix, ha incidit que "entre aquests contractes a dit hi ha empreses de sa Pobla que se n'han beneficiat", d'on és l'expresidenta del Consell, Catalina Cladera. "Crida l'atenció que, amb la seva arribada a la presidència, el Consell fes pagaments a societats d'un municipi que no té vinculació amb el trot ni la tradició hípica".

El PSIB assegura que va actuar "amb la màxima transparència"

Per la seva banda, el PSIB s'ha defensat de les acusacions i ha criticat que el PP fa un "ús polític" de l'Institut i ha assegurat que els populars fan "acusacions sense arguments", ja que el Pacte va actuar "amb la màxima transparència", en relació amb possibles contractes a dit en l'anterior legislatura.

En un comunicat, la formació ha defensat que "no es va cometre cap il·legalitat". El conseller Andreu Serra ha considerat que "tant el PP com Vox estan utilitzant l'Institut Hípic i el món del trot per fer una mala política".

"Amb aquesta tàctica no aconseguiran desviar-nos del nostre propòsit de fiscalitzar la gestió del Consell i del seu president", ha manifestat Serra, qui ha subratllat que totes les contractacions menors de la passada legislatura a l'Institut "tenen expedients demostrables".

Així, ha explicat que es crida almenys a tres empreses, i que el tècnic de l'àrea de l'Institut valida el treball fet, l'administrador valida l'albarà i després el president. A més, ha indicat que les despeses arriben més tard al Consell Rector de l'Institut que té tota la informació i aprova finalment la despesa.

Finalment, ha remarcat que per a la contractació s'han seguit "criteris legals" i ha afirmat que no només es varen contractar empreses de municipis amb tradició de trot i que, si l'actual equip de govern fa això, "és una il·legalitat". "No és un criteri de pes, i això fa que s'exclogui la resta de municipis de Mallorca", ha conclòs.

stats