Política27/04/2022

El PP demana a Ciutadella que aposti per la construcció d'un segon centre de salut

Consideren que les respostes que ha donat la consellera de Salut els darrers mesos són contradictòries

Iván Martín

CIUTADELLAEl PP ha sol·licitat aquest dimecres a l'equip de govern de l'Ajuntament de Ciutadella que pressioni el Govern balear per la construcció d'un segon centre de salut al municipi. Els conservadors reclamen a l'Executiu autonòmic que redacti un pla funcional de l'actual centre de salut del Canal Salat en un termini màxim de tres mesos, per definir el pla plurianual i el calendari d'execució per la seva inclusió en els pressupostos de la Comunitat del 2023.

Els populars han demanat al Consistori que defineixi "amb la màxima urgència" l'espai adequat i els terrenys disponibles per a la ubicació, construcció i els accessos del segon centre de salut a Ciutadella. A més, la formació política ha recordat que la iniciativa neix de les consultes efectuades amb professionals sanitaris i entitats de Menorca. El PP considera que les respostes que ha donat la consellera de Salut, Patricia Gómez, els darrers mesos són contradictòries, i per aquest motiu creuen que el Govern hauria de deixar clar si aposta per una ampliació de les dependències actuals o la construcció d'un segon equipament sanitari.

Cargando
No hay anuncios

El Canal Salat té assignades 28.234 targetes sanitàries, un 17% de les quals corresponen a usuaris de més de 65 anys. Segons el PP, els metges de família suporten una càrrega de treball de 38 pacients al dia, mentre que les urgències es dupliquen a l'estiu a causa de l'augment de la població.