Política 18/05/2022

El PP durà a Cort davant la Justícia per la "falta d'accés" a les al·legacions del PGOU

Interposarà un recurs contenciós administratiu perquè assegura que fa tres mesos que intenta accedir a aquesta documentació

ARA Balears
2 min
Imatge de recurs del nou PGOU de Palma.

PalmaEl PP interposarà un recurs contenciós-administratiu contra l'Ajuntament de Palma perquè asseguren que hi ha "falta d'accés" a les al·legacions que s'han presentat al nou Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) del municipi.

En declaracions als mitjans, el portaveu municipal de la formació, Jaime Martínez, ha retret al batle de Palma, José Hila, que no es facilita a l'oposició l'accés digital a aquestes al·legacions, tal com es va acordar per unanimitat al ple del passat 31 de març.

"Fa tres mesos que intentam accedir a les al·legacions, per la qual cosa haurem d'acudir al jutjat i, si no hi ha altre remei, un recurs d'empara al Constitucional", ha subratllat Martínez, fent referència a l'article 23 de la Constitució, que obliga el Consistori a fer-los arribar aquesta documentació.

El PP ha xifrat en gairebé 2.000 el nombre d'al·legacions al PGOU, que s'han de respondre "una a una" per part del Consistori. Martínez creu que "la falta de transparència" de l'Ajuntament s'ha convertit "en corró" no sols de l'oposició, sinó també dels ciutadans.

La resposta de Jarabo

Per la seva part, el portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha reconegut que desconeix si és legal fer públiques les al·legacions al PGOU abans que es responguin, però, en cas que ho sigui, ha assegurat que el PP obtindrà resposta.

El portaveu municipal també ha explicat que, actualment, la gestió de les al·legacions presentades a aquest pla està en mans de l'àrea de Model de Ciutat.

Lloguer vacacional

Per altra banda, Jarabo ha celebrat que el Tribunal Suprem hagi admès a tràmit el recurs de Cort contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que va declarar nul·la la prohibició del lloguer vacacional en habitatges plurifamiliars.

Jarabo ha recordat l'impacte del lloguer vacacional en habitatges plurifamiliars sobre la problemàtica de l'accés a l'habitatge, quan alguns propietaris prefereixen mantenir pisos buits durant mesos per a treure major benefici en determinats moments.

stats