Política 01/08/2020

Podem reclama que es retiri qualsevol menció a Joan Carles I dels espais públics de les Balears

Els càrrecs del partit morat presentaran iniciatives per eliminar les referències al rei emèrit

Ara Balears
1 min
La plaça Joan Carles I de Palma

PalmaPodem ha reclamat aquest dissabte que es retirin "tots els honors i les referències a Joan Carles I" dels espais públics de les Balears, segons ha informat el partit morat mitjançant un comunicat. La petició del consell autonòmic de Podem respon "a les darreres notícies judicials, en les quals s'apunten indicis de presumpte blanqueig de capitals i frau fiscal".

Segons Podem, aquesta situació "propicia privar el rei emèrit dels honors atorgats a les Balears". Per això, el consell autonòmic ha acordat que els càrrecs institucionals del partit presentaran iniciatives "amb l'objectiu d'eliminar qualsevol referència a Joan Carles I en els espais públics".

Podem justifica aquesta petició per la investigació de la Fiscalia del Tribunal Suprem sobre el paper del rei emèrit en les suposades comissions pagades per l'adjudicació a empreses espanyoles de les obres de l'AVE a la Meca. "Qualsevol persona que tingui una representació pública ha de tenir un comportament ètic i transparent", ha apuntat la secretària general de Podem a les Balears, Mae de la Concha.

El partit morat ja va presentar, juntament amb MÉS per Mallorca, una iniciativa a Cort per canviar el nom de la plaça Joan Carles I, encara que va ser rebutjada per PSIB, PP, Ciutadans i Vox en el ple de l'Ajuntament.

stats