Política 18/03/2021

El ple de l'Ajuntament de Palma reprovarà les infantes Helena i Cristina per vacunar-se

El pacte del PSIB, MÉS i Unides Podem aprova una moció contra les dues membres de la Casa Reial

1 min
Les infantes Elena i Cristina.

El ple de l'Ajuntament de Palma reprovarà a proposta de MÉS i Unides Podem les infantes Helena i Cristina per haver-se vacunat "abans del moment en què els tocava segons el pla de vacunació", perquè ho varen fer a Abu Dhabi aprofitant un viatge per veure a Joan Carles I, que també es va vacunar contra el coronavirus al mateix país, en el qual resideix des de l'agost. Els dos partits han presentat la moció a la comissió informativa prèvia al ple, que ha comptat amb el suport del PSIB i el rebuig del PP, Ciutadans i Vox.

Cal recordar que la infanta Helena va justificar la seva vacunació amb l'argument de poder viatjar sovint per visitar el seu pare a Abu Dhabi: "Amb l'objecte de tenir un passaport sanitari que ens permetés fer-ho regularment, se'ns va oferir la possibilitat de vacunar-nos, i hi vam accedir", afirmà. Segons la germana de Felip VI, "si no fos per aquesta circumstància, hauríem accedit al torn de vacunació a Espanya quan ens hagués correspost".

La moció que han presentat Unides Podem i MÉS també tornava a demanar substituir el nom de la plaça de Joan Carles I de Palma pel de plaça de les Tortugues, però el PSIB ha votat per tercera vegada en contra i les dues formacions han quedat soles.

El grup municipal del PSIB a l'Ajuntament de Palma ja havia votat en contra de substituir el nom de la plaça de Joan Carles I, juntament amb el PP, Ciutadans i Vox, a tres plens diferents. En canvi, els tres partits del Pacte han votat a la comissió a favor de donar suport a la tasca de jutges i fiscals en la persecució de casos de corrupció.

stats