Política 08/05/2019

Armengol promet 160 milions d'euros per crear 16.000 places d'educació 0-3

La secretària general del PSIB assegura que aquesta etapa serà universal i gratuïta i en preveu una implantació gradual a partir del 2022

Maria Llull
2 min
Catalina Cladera, Francina Armengol i José Hila aquest dimecres a la plaça Major de Palma.

PalmaLa candidata del PSIB a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns que l'educació 0-3 anys serà universal i gratuïta i ha indicat que l'Executiu disposarà de 160 milions d'euros per crear 16.000 noves places d'aquesta etapa educativa. "Aquesta legislatura ja hem començat a treballar per garantir més places a l'etapa 0-3. De fet, hem multiplicat per sis les places que hi havia durant el Govern de Bauzá", ha explicat Armengol aquest dimecres en un acte de precampanya a la plaça Major de Palma.

La implantació d'aquesta mesura serà gradual. L'any 2022 hi haurà places suficients per cobrir l'etapa 2-3 anys. Els dos anys següents es completarà el curs d'1-2 anys i després s'abordarà la resta del cicle, de 4 a 12 mesos.

"Finançarem escoletes públiques i els centres homologats seran concertats", ha afegit Armengol. La candidata socialista ha subratllat que el Govern autonòmic treballarà en coordinació amb els consells insulars i els ajuntaments.

El PSIB també vol posar en marxa un pla pilot per obrir sis nous centres de 0 a 6 anys, que cobriran tota l'etapa d'Educació Infantil. El cost d'aquests centres serà de nou milions d'euros. En una primera fase, s'obriran tres centres a Mallorca, un a Menorca, un a Eivissa i un a Formentera.

Una vegada s'hagi assolit l'objectiu de crear la xarxa de centres públics i concertats d'Educació Infantil, el seu cost de manteniment serà de 56 milions d'euros a l'any.

La candidata socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha indicat que la institució insular participarà en les polítiques del Govern autonòmic per "fer gratuïta i universal l'etapa educativa 0-3 anys". Cladera ha anunciat que el govern insular facilitarà que "tots els ajuntaments puguin tenir homologades les seves places públiques per tal d'entrar en els terminis de concertació". "Farem un pla perquè els ajuntaments ampliïn la xarxa de places públiques", ha afegit.

El candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha anunciat la construcció de tres noves escoletes municipals la pròxima legislatura als barris de Son Gibert, Son Dameto i Cas Capiscol. "Aquesta legislatura hem demostrat que la col·laboració entre institucions és bona per a l’educació pública i per a la ciutat, i junts hem fet obres a totes les escoles públiques de Palma", ha comentat Hila. "El nostre repte és fer pública aquesta etapa educativa i construir noves escoletes municipals", ha conclòs.

stats