Ciència i medi ambient
Política27/07/2022

El Pla d'eficiència energètica del Consell de Mallorca proposa un estalvi energètic del 36%

L'objectiu de la institució insular és reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle un 55%

ARA Balears

PalmaEl Consell de Mallorca ha elaborat un pla d'eficiència energètica que estableix 22 accions concretes que tenen la finalitat de fer un estalvi energètic del 36%, de reduir les emissions dels gasos hivernacle un 55% i d'instal·lar energies renovables fins a aconseguir un consum final del 40%.

Segons recull Europa Press, les accions estan repartides en diferents horitzons, com la gestió eficient dels parcs de bombers, la rehabilitació energètica de la Llar de la Joventut i la creació d'una comunitat energètica pilot en el barri del Camp Redó.

Cargando
No hay anuncios

Primera estratègia

La primera estratègia suposa actuar sobre els aparells de climatització i enllumenat dels deu edificis més consumidors per kilowatt hora per metre quadrat. Es podrà incorporar fins a un megawatt d'energia solar fotovoltaica, aprofitant les cobertes dels edificis del Consell de Mallorca, i electrificar el 30% de la flota. Aquest escenari suposa una inversió de 12 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

A més, la institució projecta una segona estratègia, que suposaria arribar a un estatus de neutralitat climàtica i que permetria reduir les emissions directes de gasos d'efecte hivernacle a zero el 2030, a més de produir el 100% d'energia neta i de manera local.

Segon escenari

Per arribar a aquest segon escenari, a més d'aconseguir els objectius del primer, seria imprescindible contractar energia neta a través de garanties d'origen, electrificar el 100% de la flota i la totalitat de les calderes de gas natural i propà dels edificis.

Cargando
No hay anuncios

També s'hauria d'incorporar, com a mínim, 400 quilowatts d'energia solar fotovoltaica a la ja instal·lada, per produir el 100% d'energia final el 2030. Tot això suposa una inversió de 17 milions d'euros. "En definitiva, es tracta d'un pla director molt ambiciós i en línia amb el compromís obtingut pel ple del Consell, amb la declaració d'emergència climàtica a Mallorca", ha dit el conseller insular d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom.