Igualtat
Política 08/03/2023

El Pla d'Igualtat del Parlament: conciliació, oportunitats i prevenció d'assetjament

La Mesa ha aprovat el document que analitza la situació i fixa objectius concrets contra la bretxa de gènere a la institució

1 min
La mesa del Parlament ha aprovat aquest dimecres el primer Pla d'Igualtat de la institució.

PalmaLa Mesa del Parlament ha aprovat aquest dimecres el seu primer Pla d'igualtat, un document que analitza la situació i fixa objectius concrets per posar fi a la bretxa de gènere a la institució. Utilitzar llenguatge no sexista, prevenir l'assetjament, fomentar la conciliació i abordar la igualtat d'oportunitats laborals són algunes de les mesures que es recullen en aquest pla, elaborat per membres de la Mesa, representants de tots els grups parlamentaris i tècnics.

"És una passa important, el Parlament estava en deute i era necessari per complir la Llei 11/2016 d'igualtat", ha explicat el president, Vicenç Thomàs, en la presentació del document. Tot i que el Pla s'editarà "en els pròxims dies", Thomàs ha avançat que han considerat el 8-M "un bon dia" per presentar-lo. Actualment, gairebé la meitat dels diputats són dones, ha destacat el president: "Podem estar contents, dúiem ja un camí d'igualtat tot i no tenir pla".

Respecte d'aquest tema, ha assenyalat que les Balears han estat pioneres perquè "mentre que és ara quan es parla en l'Estat de la 'llei cremallera', aquí fa anys que es va aplicar", i ha subratllat que en la Comunitat s'ha passat de la presència d'un 32% de diputades en la legislatura en la qual es va aprovar la llei (2016) al 47% de diputades en aquesta legislatura.

stats