Política 18/11/2021

El Pi reclama la compareixença de Negueruela pel patrocini de la gala de Los40

El partit regionalista defensa que l'ITS sigui per a turisme i medi ambient

ARA Balears
1 min
El portaveu d'El Pi, Josep Melià.

PalmaEl Pi ha registrat aquest dijous una sol·licitud urgent de compareixença davant del Parlament del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, perquè doni explicacions sobrés l'ús dels recursos de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) per patrocinar la gala de Los40 a Palma. El portaveu d'El Pi, Josep Melià, ha declarat que "l'ITS té sentit si és finalista, si va dirigit a cobrir les externalitats negatives que provoca el turisme". D'aquesta manera, "fer-lo servir per promocionar un concert el desnaturalitza completament".

Segons el partit regionalista, l'impost turístic "ha d'estar relacionat amb el turisme i el medi ambient" i "no té sentit si no és així". Melià creu que aquesta alteració de l'esperit original de l'ecotaxa provocarà "un rebuig molt important" per part dels turistes.

D'altra banda, el portaveu ha reclamat que l'impost es redueixi a la meitat i que torni a ser com quan es va aprovar, ja que "s'ha pervertit i els recursos no es dediquen prioritàriament a les externalitats negatives del turisme".

Cal recordar que Iago Negueruela va justificar dilluns, després de la reunió del Consell de Govern, la despesa de 580.000 euros en el patrocini de la gala Los40 Music Awards per la necessitat de "posicionar les Illes com una destinació oberta i segura també a l'hivern" i va destacar que hi havia hagut un retorn de sis euros per cada un que s'havia invertit.

stats