Finançament
Política 05/08/2022

El Pi rebutja el nou model de finançament autonòmic del govern espanyol

Els regionalistes asseguren que aquesta proposta "discrimina les Illes Balears"

ARA Balears
1 min
L'executiva d'El Pi-Proposta per les Illes Balears

PalmaEl Pi ha mostrat rebuig "total" al nou model de finançament autonòmic que ha proposat el govern espanyol. A través d'un comunicat, el partit regionalista ha denunciat que el fet de vincular el finançament a la població ajustada "discrimina les Illes Balears".

Aquesta resposta arriba després que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, anunciàs el full de ruta del govern espanyol en aquest sentit. Des d'El Pi asseguren que "sempre que un governant de Madrid, tant sigui del PP com del PSOE, té una idea brillant, les Illes en patim unes conseqüències nefastes". En aquest sentit, els regionalistes defensen que és "indispensable" que aquest nou model de finançament tingui en compte "el concert econòmic que fa 40 anys que es reclama des de la Comunitat Autònoma".

A més, remarquen que "aquest sistema que s'han tret de la màniga no considera en cap cas la població flotant que tenim a la nostra terra, que és molta i que suposa, com sempre, que rebrem molt menys del que ens tocaria, si es fes una distribució coherent i aplicant mesures que donin més pes a la insularitat". Alhora, els regionalistes recorden que, "si som els tercers pagant, hauríem de ser els tercers a rebre i no els novens, i que amb el nou sistema de finançament autonòmic que proposa Montero les Balears aportarien 2.759 € per càpita i en rebria 2.519. "Aquesta és una qüestió que en reiterades ocasions el Parlament balear ha acordat a instància d'El Pi i aquest n'és el resultat", han sentenciat.

Així, des d'El Pi es mostren indignats per "la ignorància sobre la realitat de les Illes que han demostrat i continuen demostrant els governs de Madrid".

stats