Política 21/06/2023

El Pi marca un full de ruta per tornar a la cambra autonòmica des del municipalisme

El president de la formació, Tolo Gili, es reuneix amb els batles per marcar les línies estratègiques d'aquí a quatre anys

ARA Balears
2 min
Batles i regidors d'El Pi s'han reunit aquest dimecres a Ariany amb el president de la formació, per traçar el seu futur full de ruta.

PalmaEl Pi ha reunit aquest dimecres els batles i batlesses de la formació sorgits de les passades eleccions municipals, amb l'objectiu de marcar el full de ruta, que, en paraules del president del partit, "Tolo Gili", els "menarà una altra vegada a la cambra autonòmica en els comicis d'aquí a quatre anys".

“L’estratègia passa pels mateixos ajuntaments. Consideram que podem treure més profit a les batlies i a les regidories que tenim. Feim molta de feina, tenim moltes de propostes i moltes de vegades es desconeix que les idees han sorgit de les persones que formen part d’El Pi. Al Consell de Mallorca, on tenim representació amb dos consellers electes, continuarem fent feina amb propostes sempre en positiu”, ha explicat Gili a Ariany, un dels pobles on la formació nacionalista continua governant amb majoria absoluta.

"El president de la formació ha assegurat que “El Pi sempre ha estat un partit molt municipalista i des d’aquí s’ha de reforçar l’estructura de partit, però també hem de fer un altre tipus de feina. Hem de començar a fer marca més enllà de les persones i personalismes. Aquest és un repte que tenim”, ha manifestat el president de la formació.

L’artanenc també ha aprofitat per fer una valoració dels resultats obtinguts en els darrers comicis. “La gent demanava un canvi més gros del que pensàvem i aquest fet ens ha deixat, per molt poc, fora del Parlament. És una llàstima”, explica el president de la formació, “perquè El Pi ha fet propostes molt assenyades i amb sentit comú per millorar la vida de les persones que viuen a les Balears i això no s’ha valorat. És una llàstima que per votar es tinguin en compte altres factors i no les propostes en positiu que El Pi ha fet aquests quatre anys”, creu el president.

“Tot i això, no veim complicat tornar al Parlament d’aquí a quatre anys. Hem de fer una anàlisi crítica per veure on hem fallat i és un fet que als municipis de més de 10.000 habitants hem de trobar la manera per estar presents i fer arribar les nostres propostes. Tenim contingut i propostes i ens falta trobar l’altaveu per donar-les a conèixer”, ha reflexionat Gili.

A la trobada hi han assistit els vicepresidents de la formació, Xisca Mora i Jaume Monserrat, a més de la batlessa de Porreres i tinent de batlessa de Felanit; Antoni Salas, batle de Costitx i conseller insular electe, i els batles d’Ariany, Joan Ribot; de Muro, Miquel Porquer; de Sencelles, Joan Carles Verd, i de Petra, Salvador Femenies. L’única batlessa de la formació que ha faltat a la cita per motius d’agenda ha estat Leonor Bosch, primera batlessa de Banyalbufar, que va assolir la majoria absoluta al municipi a les darreres eleccions. També hi ha estat present el fins ara diputat de la formació Josep Melià.

stats