Política16/04/2019

El Pi demana l'equiparació del complement de residència per als funcionaris de l'Estat a les Balears

La dotació insuficient de les competències no transferides provoca manca de recursos humans en àrees com seguretat i justícia, segons la formació

Maria Llull

PalmaEl cap de llista d'El Pi al Congrés dels Diputats, Joan Miralles, demanarà a Madrid l'equiparació del complement de residència per als funcionaris de l'Estat que treballen a les Illes Balears. "Les competències no transferides no estan suficientment dotades, i això provoca que hi hagi un 35% menys d'efectius en els cossos de seguretat i que la justícia sigui més lenta", ha explicat Miralles aquest dimarts en roda de premsa.

Miralles ha fet referència al complement per residència que reben els funcionaris a les Canàries, Ceuta i Melilla, molt superiors al que reben a les Balears. "Un funcionari de categoria C1 rep 545,77 euros mensuals per residència a Ceuta i Melilla, mentre que a les Balears només cobra 63,63 euros", ha explicat. "Hi ha uns 6.000 euros anuals de diferència, que ajudarien molt a fer front a l'elevat preu de l'habitatge", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

El candidat d'El Pi al Congrés ha lamentat que la manca de recursos provoqui "un elevat grau de rotació dels professionals", que té com a conseqüències la constant necessitat d'"adaptació· dels professionals i l'endarreriment dels "processos judicials".

Per la seva banda, el president d'El Pi, Jaume Font, ha indicat que és necessari que els ciutadans balears "tinguin les mateixes eines" que hi ha a "la resta de l'Estat". "És decebedor, perquè cada vegada que grates a les xifres hi trobes diferències", ha sentenciat.