Eleccions
Política 26/10/2022

El Pi convoca les primàries per al Consell de Mallorca i el Parlament

S'hauran de presentar dos afiliats –un home i una dona– de manera conjunta i hauran de presentar un 5% d'avals del total d'afiliats de Mallorca

ARA Balears
1 min
Tolo Gili, dret, durant un moment del Congrés Balear d'El Pi.

PalmaL'executiva d'El Pi ha aprovat aquest dimecres el reglament de primàries per escollir els caps de llista al Consell de Mallorca i al Parlament per la circumscripció de Mallorca. Per a aquestes primàries s'hauran de presentar de manera conjunta dos afiliats –un home i una dona–, en l'ordre que decideixin, que serà el que se sotmetrà a votació.

A més, des del partit han remarcat que qualsevol afiliat pot presentar-s'hi com a candidat a cap de llista o número dos, sempre que presentin un 5% dels avals corresponents al cens d'afiliats de Mallorca. Les candidatures es presentaran en els pròxims quinze dies.

Aquesta ha estat la primera executiva del nou mandat de Tolo Gili, que va revalidar la presidència de la formació regionalista en un congrés extraordinari. L'executiva té quatre nous vocals: el batle de Sencelles, Joan Carles Verd; el batle de Petra, Salvador Femenias; la presidenta del comitè d'Inca, Gloria Ferrari, i el secretari general de Joves per les Illes, Guillem Mut.

stats