Política 08/03/2021

Pep Malagrava, nou director general d'Energia i Canvi Climàtic

Aitor Urresti ha cessat en el càrrec per motius personals, segons el Govern

1 min
El nou director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava

Pep Malagrava serà nomenat dimarts que ve director general d'Energia i Canvi Climàtic, segons ha informat aquest dilluns el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Malagrava assumeix aquesta responsabilitat a la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, encapçalada per Juan Pedro Yllanes, després d'haver estat el cap de gabinet del vicepresident des del començament d'aquesta legislatura. L'anterior director general, Aitor Urresti, ha cessat en el càrrec per motius personals i tornarà al País Basc. Negueruela ha negat que la dimissió d'Urresti estigui relacionada amb el fet que el plus d'habitatge per a alts càrrecs s'hagi reduït només per a càrrecs procedents de Menorca, Eivissa i Formentera i que ja no el cobrin els procedents de la Península. "Ha cessat per motius personals", s'ha limitat a dir, argument que comparteixen fonts de Podem.

El principal objectiu de Malagrava serà aprovar l'any que ve el pla de transició energètica de les Illes Balears, encara que també haurà de culminar la tramitació del decret que regula el registre balear de petjada de carboni. D'altra banda, el nou director general "treballarà per augmentar la implantació de renovables en autoconsum i comunitats energètiques i per avançar en la democratització de l'energia, aprofitant els fons europeus", ha manifestat el Govern mitjançant un comunicat.

Quant al seu currículum, el nou director general té experiència com a psicòleg i també ha estat cap de Gabinet del Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca. Malagrava és llicenciat en Psicologia per la UIB i té un màster en Psicologia Jurídica i Forense.

stats