Política10/11/2015

El Parlament tomba la investidura d'Artur Mas en la primera votació

El candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat rep només els 62 vots afirmatius de la coalició independentista. La resta de formacions, amb 73 diputats, hi voten en contra

Oriol March

BarcelonaCap sorpresa. El Parlament ha tombat la investidura del candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, que només ha rebut els vots afirmatius –62– de la coalició que formen CDC, ERC i onze independents. La CUP, l'altra formació independentista de la cambra, hi ha votat en contra, tal com ha anunciat durant les últimes setmanes i ha concretat fa només una estona a través del seu president del grup parlamentari, Antonio Baños. En aquesta votació, Mas necessitava majoria absoluta –68 diputats– per sortir-ne president. Ha rebut 73 vots en contra, la resta de l'hemicicle.

La dinàmica parlamentària es trasllada a aquest dijous, quan es produirà la segona votació. En aquest tràmit, el president en funcions necessita majoria simple, és a dir, rebre més vots a favor que en contra. A pesar que aquest dimarts ha volgut afirmar que hi ha "marge" per a un acord, la CUP no té intenció de votar-lo i prefereix una altra figura de consens.