Política 09/06/2021

El PSIB vota en contra de demanar l'indult a Valtònyc

MÉS per Mallorca havia presentat una proposició no de llei en el Parlament

ARA Balears
1 min
Valtònyc i Pablo Hasél, en un acte a Sabadell, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl PSIB ha votat en contra de demanar al govern espanyol l'indult per als rapers Valtònyc i Pablo Hasél, segons ha informat Europa Press. D'aquesta manera, la proposició no de llei (PNL), presentada per MÉS per Mallorca en el Parlament, no ha tirat endavant pels vots en contra dels socialistes, el PP, El Pi, Ciutadans i Vox. Podem, MÉS i el Grup Mixt hi han votat a favor.

La PNL, relativa a la llibertat d'expressió, ha estat defensada pel diputat de MÉS Joan Mas, que ha assenyalat que "la llibertat d'expressió i la llibertat de creació artística són drets fonamentals, sobretot quan s'expressen idees que no ens agraden". En aquest sentit, l'ecosobiranista ha assegurat que cal condemnar "qualsevol atac a la llibertat d'expressió i la llibertat de creació artística".

D'altra banda, en la comissió s'ha aprovat una PNL del PP per habilitar una línia especial econòmica destinada a la renovació dels vehicles de les policies locals per substituir els motors de gasolina i dièsel per motors elèctrics.

Finalment, s'ha debatut una altra iniciativa del PP que ha estat rebutjada, excepte el primer punt que ha estat aprovat per unanimitat i en el qual el Parlament condemna l'agressió que van rebre els agents locals de Capdepera el passat 2 d'abril.

stats