Política 10/09/2020

El Parlament s'adapta per garantir l'activitat malgrat el covid-19

Els partits acorden una modificació del reglament per facilitar-hi la participació telemàtica dels diputats i la setmana que ve es reprendran el ple i les comissions

K. O.
1 min
El president en funcions, Vicenç Thomàs, encara podria conduir un segon ple.

PalmaEl Parlament de les Balears reprendrà l'activitat a partir de la setmana que ve després que la Mesa i la Junta de Portaveus de la Cambra ho hagin acordat aquest dijous, segons ha informat el president de la institució, Vicenç Thomàs. Els partits han acordat modificar el reglament per facilitar la participació telemàtica dels diputats en els plens, que la Mesa es pugui constituir amb dues persones i que el membre de més anys present al Parlament tingui permís per fer de secretari.

Les comissions es reprendran a la sala de plens i les sessions seran presencials, però si un diputat no hi pot anar a causa del covid-19 podrà participar-hi telemàticament. L'acord estarà en vigor mentre hi hagi un diputat que no pugui anar al Parlament perquè hagi d'estar en aïllament.

Thomàs també ha dit que s'està estudiant posar mampares i que els diputats estiguin més separats durant les sessions parlamentàries. La compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, per explicar la situació de la pandèmia i la crisi econòmica generada pel covid-19 es podrà fer el 15 de setembre.

stats