Política06/05/2020

El Parlament demana al govern espanyol el descompte de resident estalviat per la crisi del coronavirus

La proposta, iniciativa de MÉS, exposa que aquesta aportació ha de considerar-se "compensació extraordinària"

Ara Balears

PalmaEl Parlament ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que doni a l'Executiu balear els doblers que hauria pagat pel descompte del transport aeri i marítim per als residents i que han quedat sense gastar a causa del coronavirus, segons ha informat l'agència Efe. La proposta, iniciativa de MÉS per Mallorca, assenyala que aquesta aportació ha de considerar-se "compensació extraordinària" i no restar-se d'altres transferències del govern estatal a les comunitats autònomes per fer front a la crisi.

La Comissió de Medi Ambient i Política Territorial ha aprovat, tot i el vot en contra de Vox i Ciutadans, la proposició no de llei en la qual s'insta l'executiu espanyol a calcular quant ha deixat de pagar per la paralització del transport durant l'estat d'alarma.

Cargando
No hay anuncios

"Instam que la quantia d'aquest import es transfereixi al Govern de les Illes Balears per destinar-la a polítiques socials, sanitàries i econòmiques per fer front a la crisi de la covid-19, una vegada hagi acabat l'estat d'alarma i, en tot cas, dins de l'exercici de 2020", indica la resolució.