Política 21/09/2021

El Parlament reclama que s'allarguin els ERTO i un compromís ferm de l'Estat per incloure la insularitat als pressupostos

El PSIB rebutja la proposta de MÉS per Mallorca perquè el govern espanyol aturi les obres de l'Aeroport de Palma

2 min
Ple del Parlament.

PalmaEl ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts instar el govern espanyol a allargar els Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO) i les prestacions per a fixos discontinus, així com que tingui un compromís ferm per desplegar el REB i incloure la insularitat en els pressupostos estatals després de la reunió de la comissió mixta d'aquest dijous, segons ha informat Europa Press. Aquestes dues iniciatives han tirat endavant gràcies a les propostes d'alguns grups parlamentaris durant el debat i votació de les propostes de resolució derivades del Debat de Política General de la setmana passada. En el cas dels ERTO, PP, Cs i PSIB han estat els partits que han reclamat que s'allargui la protecció dels treballadors.

Pel que fa al factor d'insularitat, el PP ha xifrat en 90 milions la dotació mínimna que s'hauria d'incloure als comptes estatals de 2022, mentre que El Pi n'ha reclamat 100 milions. El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha remarcat que l'objectiu ha de ser compensar els 400 milions d'euros d'infrafinançament de les Balears.

La Cambra ha donat el vistiplau a 141 de les 196 propostes que han presentat els grups parlamentaris. El PP ha presentat 42 propostes, de les quals se n'han aprovat 17; Ciutadans ha aconseguit aprovar 13 de 18; i El Pi ha tirat endavant 12 de les 16 que n'ha presentat. En el cas de Vox, cap de les seves propostes ha rebut el vot favorable de la majoria de la Cambra. Mentre que totes les propostes del PSIB (48) i d'Unides Podem (22) han estat aprovades, una de les 18 que ha presentat MÉS per Mallorca ha quedat pel camí. Els ecosobiranistes no han comptat amb el suport del PSIB per tirar endavant la proposta que reclamava al govern espanyol "l'aturada de totes les obres de l'Aeroport de Palma". Aquesta iniciativa havia estat transaccionada amb Podem i també demanava la cogestió de ports i aeroports, sobretot per frenar la massificació turística.

stats